VW Joker

Vele jaren hebben wij in een tent gekampeerd. Ondanks dat wij dit de leukste vakanties vinden, ging het slapen op de grond ons tegen staan. Bovendien was onze 6 persoons piramidetent niet echt geschikt om rond te trekken. Tijdens onze vakantie in Frankrijk (1997) met veel regen werd besloten naar iets anders uit te kijken. Bij autobedrijf Reinders vonden we onze eerste camper, een VW Westfalia 1.6TD uit 1987 met een hoog dak. Sinds de aanschaf ervan hebben we er heel veel plezier mee beleefd.


Klik op de foto voor een vergroting of voor meer foto’s op de Joker foto’s link.

Oude auto’s hebben regelmatig onderhoud nodig en ook moeten vaker reparaties worden uitgevoerd dan tegenwoordig gebruikelijk is. Het onderhoud is altijd gedaan door autobedrijf Reinders. Ook de carrosserie van een T3 verdient de nodige aandacht. Vooral de naden moesten jaarlijks worden behandeld om roest onder controle te houden. In 2005 hebben we de bus volledig laten spuiten, maar in de naden was eind 2006 alweer beginnende roest zichtbaar. Op Internet is veel geschreven over het voorkomen en behandelen van roest. Er zijn veel producten en behandelingen mogelijk. Vooral geeft de site van Rustbuster hierover veel informatie.

Bij de bus was de originele bustent meegeleverd. Deze vonden wij erg onhandig door de vele stokken. Ook was de deurrits defect en lekte de tent bij stevige regenbuien. We hebben daarom al snel besloten deze tent te vervangen door een nieuwe bustent met fiberstokken. Deze bevalt ons uitermate goed. De tent is snel op te zetten en biedt veel extra leefruimte. Klik hier voor meer informatie over DWT bustenten.


Klik op de foto voor een vergroting of voor meer foto’s op de Joker foto’s link.

In 2007 hebben we een tarp gekocht. Dit is een doek die op vele manieren tussen twee tentstokken en de bus kan worden bevestigd. Wel minder snel op te zetten als een luifel maar daarentegen erg goedkoop. Door de stokken te verplaatsen is het mogelijk altijd droog te zitten of uit de zon.


Klik op de foto voor een vergroting of voor meer foto’s op de Joker foto’s link.

Na 12 jaar met onze trouwe T3 rond te hebben gereden was het tijd voor iets nieuws. De vervanger van de T3 hoefde slechts aan een aantal eisen te voldoen:

  • een motor met meer vermogen om ook in de bergen met het verkeer mee te kunnen,
  • een toilet aan boord om te kunnen “Wild” kamperen en
  • geen jaarlijkse ergernis om alle naden weer te moeten uitschuren en lakken.

In 2010 hebben we daarom onze trouwe T3 ingeruild voor een Ford Nugget.