Ford Nugget

Na 12 jaar met onze trouwe Joker rond te hebben gereden was het tijd voor iets nieuws.  De vervanger van de T3 hoefde slechts aan een aantal eisen te voldoen:

  • meer motorvermogen zodat we ook in de bergen met het verkeer mee te kunnen,
  • een toilet aan boord om te kunnen “Wild” kamperen en
  • geen jaarlijkse ergernis om alle naden weer te moeten uitschuren en lakken.

Bij Global Campers in Emmen zagen we in 2009 een mooie Westalia Nugget met hoog dak uit 2004 en een 125 PK motor. Het besluit was snel genomen, dit wordt onze nieuwe bus.

De Nugget is erg compleet en voorzien van een luifel, achteruitrijcamera en lichtmetalen velgen. Het koken gaat op een gasfles welke achter de slaapbank zit. De koelkast werkt helaas niet op gas, maar alleen op 12 Volt. Hiervoor is wel een enorme gel boordaccu aanwezig zodat 3 tot 4 dagen alles koel blijft zonder rijden of aansluiting op een paal. Aangezien we meestal dagelijks reizen, hebben we hier nooit problemen mee. De standkachel draait net als bij de Joker op diesel.

   
Klik op de foto voor een vergroting of voor meer foto’s op de Nugget foto’s link.

Wel bleek het bedrijf waar we de camper kochten, Global Campers uit Emmen, niet erg betrouwbaar. Gemaakte afspraken zijn nooit nagekomen en ook bleek er veel mis te zijn met de Nugget. De afgelopen jaren hebben we alle problemen opgelost en er weer een betrouwbare camper van gemaakt.

De DWT bustent gebruiken we ook nog wel eens als we ergens langer blijven staan of een weekendje met onze kinderen kamperen,

Klik op de foto voor een vergroting of voor meer foto’s op de Nugget foto’s link.